Loading...
Lélekgyógyászat2016-11-21T16:26:42+00:00

Lélek gyógyászat

“Az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy először önmagunkkal legyünk jóban.”

  • A fejlődés

A fejlődés

Véleményem szerint minden fájdalom üzenetet hordoz. Amikor felismerjük, hogy pontosan mi is a szerepe, beteljesíti küldetését, majd feloldódik, eltűnik életünkből, miközben rámutat az igazi kincsre, amit a megértéssel járó bölcsesség hordoz.

Megtanít arra a leckére, amit meg kell tanulnunk, ezért már nem fogunk többé újra ugyanolyan helyzetet teremteni önmagunk számára.

  • Békében Önmagunkkal

Békében Önmagunkkal

Úgy vallom, hogy a lelki támadások többsége belülről fakad, az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy először önmagunkkal legyünk jóban.

Hasznos, hogy feltárjuk lelkünk árnyoldalait, hogy merjünk szembesülni téves döntéseinkkel és merjünk korrigálni.

Ezzel nemcsak a születéskori karmánkat tudjuk ledolgozni, hanem egészségünket is megóvhatjuk.

A stressz

Az átélt stressz nagy része abból származik, hogy mentálisan saját dolgainkon kívül élünk. Amikor olyasmiken jár az eszünk, hogy „azt szeretném, ha boldog lennél; jobban kéne vigyáznod magadra; pontosabbnak kéne lenned….” akkor valójában a Te dolgaiddal foglalkozom.

Valahányszor amikor lelki fájdalmat, magányt élsz át, mindig valaki más dolgával foglalkozol vagy elérhetetlennek tűnő vágyaid után sóvárogsz.

Miután felismered a téves gondolatot és a saját dolgaiddal kapcsolódsz össze, elképzelhetetlen érzelmi felszabadulást élhetsz át az életedben.

A hit, az életcél, az életfeladat véd a stressz okozta káros hatásoktól.

Annak is hasonló hatása lehet az egészségre, ha több idő jut olyan tevékenységekre, amelyeket az illető szeret.

  • A szorongás

A szorongás

A szorongás és a negatív gondolatok megbetegítenek.

A stressz – az a hit, hogy például veszélyben vagyunk – a szimpatikus idegrendszer közvetítésével kiváltja a „küzdj, vagy menekülj” reakciót.

Ez a válaszreakció azért alakult ki, hogy megvédjük magunkat a veszélytől.

Ha viszont hosszú távon fennmarad, akkor növeli többek között a cukorbetegség és a pszichés betegségek kockázatát.

A pozitív meggyőződések nem pusztán azáltal hatnak, hogy elnyomják a stresszt, hanem önmagukban is vannak pozitív hatásaik.

A biztonságérzet vagy az a hit, hogy a dolgok jóra fordulnak, segíthetnek abban, hogy szervezetünk fenntartsa és helyreállítsa önmagát.

Fizikai-érzelmi traumák

A problémák többnyire múltbéli fizikai-érzelmi traumákból, kielégületlen érzelmi szükségletekből erednek, és a sérülések, hiányok ezer féle köntösben pl: párkapcsolati problémákban vagy akár a mindennapokat megkeserítő diagnosztizált lelki bajokban vannak jelen.

Lényeg, hogy saját lelki erőnk valamiért elapadt és nem értjük vagy nem akarjuk érteni saját belső hangunk üzenetét, intuíciónkkal, kreativitásunkkal, energiaforrásunkkal nem állunk kapcsolatban.

Ez előbb-utóbb valamilyen pszichés problémában vagy akár betegségben fog megmutatkozni életünkben.

A Lélek megújulása

A lelki sérüléseket bárhogy szenvedtük el, vallom, hogy a Lélek képes gyógyulásra és megújulásra.

A gyógyulás kulcsa elsősorban saját kezünkben van akkor is, ha segítséget kérünk hozzá.

Az öngyógyító erő minden olyasmiben benne rejlik, amelyben lelkünket gazdagító élmény és érzés van.
Pl: természet, kirándulás, zenélés, táncolás, éneklés, alkotás, kreativitás, alkotó-művészi tevékenységek… mind alkalmasak a pszichés jóllét fokozására és a Lélek építésére.

Az öröm érzése Lélekgyógyító.

Fájdalomátalakítás

Ragaszkodás, undor és közöny. Olyan érzelmi állapotok, melyek belső energiánk egyensúlyhiányához vezetnek, és a betegségek iránt fogékonyakká tesznek.

Olvass tovább

Fejlődő bölcsesség

Minden szenvedésünk legfőbb oka a tudatlanság, így a gyógyítás a baj okának felismerésével kezdődik. Ahhoz, hogy egy betegséget gyógyítani lehessen, ismerni kell a természetét.

Olvass tovább

Megrögzött hibák

Az egészségápolás legfontosabb tényezője, hogy felismerjük, melyek azok a szokásaink – még ha azokat üdvösnek is tartjuk -, amelyek betegséghez, bajhoz vezetnek.

Olvass tovább

A fény felébredése

“Nagy bölcsesség lakozik a testben.”

Olvass tovább